5 januari 2020: aankondiging start werken

Eind december 2021 werd een eerste coördinatievergadering belegd met de verschillende nutsmaatschappijen, omtrent hun werken in het kader van het riolerings- en wegenisproject langs de Nieuwstraat.

De Watergroep wil hun leidingen vernieuwen aan de zijde van de oneven huisnummers en ter hoogte van de Roeselaarsestraat 82 – 88.

De Watergroep start hun werken op maandag 10 januari 2022. Voor de veiligheid zal de rijweg hiervoor afgesloten worden voor het doorgaand verkeer.

In een eerste fase zal men de leidingen vernieuwen tussen het kruispunt Pater Lievenstraat/Gentstraat en de Cany-Barvillestraat. Tijdens deze fase is de Nieuwstraat en Cany-Barvillestraat voor inwoners van die straten bereikbaar via de Roeselaarsestraat. Voor het vervolg van de werken wordt nog gecommuniceerd over de bereikbaarheid.

De Watergroep voorziet voor hun totale aanleg mogelijke hinder tot ongeveer half februari 2022.

De werken van de andere nutbedrijven (Proximus, Telenet en Fluvius) zullen later in het voorjaar worden uitgevoerd maar zijn minder ingrijpend.

Ondertussen werd het wegenisdossier goedgekeurd door de gemeenteraad in december 2021 en zal in de eerstvolgende weken zal gepubliceerd worden.


Contactinformatie