De bib zomert je vakantie!

Tijdens de afgelopen coronaperiode organiseerde Bibliotheek Moorslede de Bib op Afspraak en de Afhaalbib. Vanaf 1 juli wijzigen beide formules!

Bib zonder afspraak
Vanaf 1 juli hoef je niet langer een afspraak maken om de bib te bezoeken. Vanaf dan is de bib van Moorslede weer vrij toegankelijk zonder afspraak en dit de hele zomer lang. Nu de vakantie eraan komt kan iedereen weer terecht in de bib. Zoekt men andere oorden op of wordt het een “staycation”? Met de leestips van de bib in de koffer wordt het vast een geslaagde reis en voor de thuisblijvers biedt de bib een leuke “boekcation”.

De bib wil het wel veilig houden en daarom blijft een mondmasker verplicht vanaf 12 jaar. Het aantal aanwezigen in de bib wordt ook beperkt.

Bezoekers van de bib kunnen weer kranten en tijdschriften inkijken en surfen op de internetpc’s.

Bibliotheek Dadizele blijft voorlopig gesloten.

De Afhaalbib
De Afhaalbib bleek een schot in de roos! Daarom blijft de bib deze service aanbieden en dit niet alleen in Moorslede, maar vanaf 1 juli ook in Dadizele!

Enkel mensen die al lid zijn van Bib Dadizele of Bib Moorslede kunnen materialen aanvragen. Leners kunnen boeken, strips, dvd’s en spellen aanvragen die beschikbaar zijn in de bib van Moorslede.

Wie hiervan gebruik wil maken kan hier een bestelling plaatsen. De aanvrager kiest zelf een datum en tijdstip waarop hij de bestelling kan ophalen. Leden kunnen de pakketten ophalen elke woensdagnamiddag op een rek in het infokantoor van de Dienst Toerisme in ‘t Torreke.

Materialen inleveren kan altijd in de inleverbus aan de ingang van de bib in Dadizele. De Bib Dadizele is niet toegankelijk.

Denk aan je eigen veiligheid en die van anderen en draag een mondmasker.

Bestemming: Bib! 
De bib daagt kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar uit om van 6 originele reisbestemmingen een boek te lezen. Ze kiezen zelf een boek dat in het thema past en kunnen zich laten inspireren via de lijsten op https://moorslede.bibliotheek.be of op www.boekenzoeker.be. Elke deelnemer kan een reispas afhalen in de bib. Voor elk gelezen boek, krijgt men in de bib een stempel op de reispas. Wanneer de reispas vol is, brengt men die naar bib vóór 31 augustus. Aan het einde van de zomer worden alle reispassen verzameld en maken de deelnemers kans op een leuke prijs van de bib of van Iedereen Leest. Alle info staat op https://moorslede.bibliotheek.be.