Chris Lomme en de Hartenspelers "Madame Rosa"

madamerosa_c_krisdewitte.jpg

Toneelbewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar, over een oudere ex-prostituee van joodse afkomst die de concentratiekampen heeft overleefd en voor de kinderen zorgt van haar jongere ex-collega’s. Aan het eind van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit behalve haar lieveling, de wees Momo, een Berbers jongetje die graag zou weten wie zijn ouders zijn.
De gezondheid van Rosa gaat echter zienderogen achteruit en langzaam aan worden de rollen omgekeerd en moet Momo voor madame Rosa zorgen, die gaandeweg de controle over haar leven verliest.
De verfilming van ‘La vie devant soi’ kende in 1977 een onwaarschijnlijk succes in Frankrijk, met Simone Signoret in de hoofdrol. De film won een Oscar voor beste buitenlandse inzending.
Stefan Perceval herwerkte de tekst in een theaterversie voor Chris Lomme, één van onze meest geprezen Vlaamse actrices, en de Hartenspelers van HETGEVOLG.
“Met deze voorstelling willen we laten zien hoe plezierig mensen kunnen samenleven ondanks hun verschillen. Madame Rosa doet een appel op onze solidariteit. Omdat het een noodzaak is om lief te hebben.”

Wanneer

vr 25 september 2020 van 20:00 tot 21:30

Waar

GC De Bunder

Iepersestraat 52 b
8890 Moorslede

Prijs

€14.00

ADD: € 14 - VVK: € 12 - ABO: € 10

Organisatie en contact

Cultuurdienst

Contactinformatie