Infoavond Bosgroep IJzer en Leie

afbeelding-artikel-bosgroep.jpg

De Bosgroep IJzer en Leie vzw is een zelfstandige vereniging van en voor West-Vlaamse boseigenaars en ieder die zich bekommert om het bos in de regio. Ze ondersteunt vrijblijvend en kosteloos boseigenaars bij hun bosbeheer en zoekt actief naar nieuwe kansen voor aanplantingen bij particulieren.

Op 15 oktober 2019 organiseert Bosgroep IJzer en Leie een infoavond in GC De Bunder om 19.30 uur. Iedereen is welkom!

Op deze infoavond krijg je een korte voorstelling van de werking van de bosgroep en wordt alle informatie gegeven over de mogelijkheden voor nieuwe aanplantingen in de regio.

Heb je vragen over het beheer of onderhoud van jouw bosje? Wens je ondersteuning bij de aanvraag van vergunningen of subsidies? Speel je met het idee om bomen aan te planten maar weet je niet hoe er aan te beginnen? Welke vergunningen heb je nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Wat kost de aanleg en welke financiële ondersteuning kan je krijgen? Hoe wordt de aanplant van een bosje op het terrein uitgevoerd en wie kan daarbij helpen?

De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord. Wist je bijvoorbeeld dat je voor de aanplanting van nieuwe bomen aanspraak kan maken op subsidies die een groot deel tot meer dan de gehele kost dekken? Voor de aanleg van een bos hoef je ook niet over vele hectares te beschikken. Een aanplant van 10 are bos kan ook tot een zeer waardevol stukje natuur uitgroeien!

Meer groen nabij de stad en op het platteland spelen bovendien een cruciale rol om onze regio te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatsverandering.

Inschrijven: Schrijf je hier gratis in tot en met 13 oktober 2019 zodat we weten hoeveel personen we kunnen verwachten.

Waar

Cultuurdienst

Iepersestraat 52 B
8890 Moorslede

Prijs

Gratis


Contactinformatie