Moorslede organiseert NoodFonds

12
feb
2020

NoodFonds Moorslede
BE60 0910 2225 5970

Een brand, een ongeval, een ramp, een overstroming, niemand is er vrij van. Nu en dan treft dat ook een of meerdere gezinnen van onze gemeente. Opvallend is dat na een dergelijke gebeurtenis er meestal een spontane bereidheid tot solidariteit voor de slachtoffers ontstaat.

Dat was niet anders bij de recente uitslaande brand in de Millesteenstraat in Dadizele bij een jong gezin met twee kinderen. Zowel op straat als op de sociale media werd door tal van inwoners de vraag gesteld wat ze konden doen om te helpen.

Bij een vorige solidariteitsactie werd vastgesteld dat de slachtoffers overstelpt werden met afgedankte meubels, kledij en speelgoed. Om dat te vermijden heeft het gemeentebestuur besloten om een rekeningnummer te openen waar iedereen een bijdrage kan storten voor slachtoffers van rampen.

Het NoodFonds zou dus niet alleen dienen voor het recent getroffen gezin maar ook voor toekomstige slachtoffers. Het NoodFonds zou ook bij elke andere solidariteitsactie kunnen gevoed worden met donaties van mensen of bedrijven, zoals bijvoorbeeld tijdens ‘De Warmste Week’.

Het is dus niet de bedoeling dat het geld rechtstreeks op de rekening komt van de slachtoffers maar dat de beheerders van de rekening weloverwogen beslissingen nemen over waar en wanneer middelen uit het NoodFonds worden aangewend. Het BSCD stelt een reglement op waarin o.a. de beheerders worden bepaald.

Op die manier komt het gemeentebestuur tegemoet aan de bezorgde vrijgevige inwoners en worden de giften op een verstandige manier aangewend om slachtoffers in nood zo snel mogelijk opnieuw een normaal leven te laten leiden.

NoodFonds Moorslede
BE60 0910 2225 5970

 

Contactinformatie