Oproep vrijwilligers verkiezingen

5
feb
2019

Oproep vrijwilligers verkiezingen

De gemeente- en provincieraadsverkiezingen lijken pas achter de rug maar daar zijn de volgende al: op 26 mei 2019 trekken we naar de stembus voor de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen.

Bij deze verkiezing mogen we op zoek gaan naar vrijwilligers om op de verkiezingsdag een handje te helpen in 1 van onze 12 stembureaus.

Je kan je opgeven als vrijwillig voorzitter of bijzitter. Er zijn maar 2 voorwaarden: je bent 18 jaar of ouder en je bent stemgerechtigd.

Wat zijn de taken?

Voorzitters zorgen ervoor dat het stembureau in goede banen verloopt en helpen ondertussen ook mee met de praktische werking. Zij stellen ook een secretaris aan die hun bij dit werk ondersteunt. Vanuit het gemeentebestuur wordt een opleidingsmoment voorzien voor alle voorzitters en secretarissen zodat jullie hier niet onvoorbereid aan moeten beginnen.

Bijzitters nemen de identiteitskaarten aan, controleren de lijsten, stempelen de kiezersbrieven af en helpen de kiezers in het stemhokje als ze daarom vragen.

Als voorzitter of bijzitter ben je op de verkiezingsdag aanwezig van 7.30 uur tot bij het afsluiten van het stembureau na 14 uur. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding.

Eenmaal geregistreerd als vrijwilliger, word je bij elke verkiezing opgeroepen. Uiteraard kan je op elk moment jouw registratie herroepen.

Interesse?

Neem gerust eens contact op met de dienst Burger en Welzijn (051 77 70 06) of stuur een mailtje naar info@moorslede.be


Contactinformatie

 • Dienst burgerzaken

  Gemeentehuis

  Marktplaats 1
  8890 Moorslede

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00 (op afspraak), van 16:00 tot 19:00
  • Morgen open van 08:30 tot 12:00 (namiddag op afspraak)
  Alle informatie