Speelpleinwerking

In Moorslede en Dadizele wordt jaarlijks Speelpleinwerking georganiseerd tijdens de paas- en zomervakantie. De Speelpleinwerking is een vakantie-initiatief dat zich richt tot kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar. De organisatie van de Speelpleinwerking is in handen van Jeugddienst Moorslede.

Tijdens onze werkingsperiode verwelkomen we dagelijks zo’n 180 kinderen over beide pleinen, die begeleid worden door een 25-tal animatoren. 

De activiteiten die op onze Speelpleinwerking worden aangeboden, zijn uiteenlopend en gevarieerd. Kinderen worden er opgedeeld in leeftijdsgroepen zodat we activiteiten kunnen aanbieden aangepast aan hun mogelijkheden. Een waaier van sportactiviteiten, bosspelen, knutselactiviteiten, kookactiviteiten, … maar ook kletsen met vrienden en vriendinnen of fantasiespelletjes met de animatoren, … behoren tot de mogelijkheden. 

Het merendeel van onze animatoren is gebrevetteerd: ze volgden een cursus bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, waar onze Speelpleinwerking lid van is of bij een andere erkende organisatie en bezitten een attest ‘Animator in het Jeugdwerk’. Ze worden bovendien zelf begeleid door ervaren animatoren die een attest ‘Hoofdanimator of Instructeur in het Jeugdwerk’ in hun bezit hebben.