Gemeente neemt strengere maatregelen tegen het coronavirus

23
okt
2020

Nationale maatregelen

De huidige ontwikkeling van de pandemie is bijzonder zorgwekkend. Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zit in stijgende lijn. Daarom heeft het overlegcomité, na advies van Celeval, een reeks strengere maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen gelden voor het hele grondgebied vanaf vrijdag 23 oktober tot en met 19 november, waarna ze zullen worden geëvalueerd.

De afbeelding geeft de maatregelen goed weer:

Gemeentelijke maatregelen

Omdat de cijfers in Moorslede donkerrood kleuren, worden hier bijkomende maatregelen genomen.

  • Sport

Alle sportinfrastructuur op ons grondgebied gaat met onmiddellijke ingang dicht. Ook alle indoorsporten worden verboden. Enkel het zwembad blijft open.

Schoolturnen kan wel nog doorgaan.

  • Jeugd

De reguliere werking van onze jeugdverenigingen kan niet meer doorgaan. De activiteiten die jeugdverenigingen organiseren zoals de takeaway-initiatieven kunnen nog doorgaan met inachtneming van de nodige maatregelen.

  • Activiteiten Sint-Maarten en Sinterklaas

Alle activiteiten in het kader van Sint-Maarten en Sinterklaas worden afgeschaft.

  • Andere evenementen

Alle evenementen die tot 19 november doorgaan op ons grondgebied, zullen geval per geval bekeken worden.

  • Cultuur

De activiteiten in GC De Bunder kunnen momenteel doorgaan. De meest recente protocollen zullen daar toegepast worden

Mondmaskers in de regen
De herfst brengt regen met zich mee en dat zorgt voor problemen. Natte mondmaskers beschermen immers minder tegen het coronavirus. De Wereldgezondheidsorganisatie en experts raden dan ook aan om een tweede mondmasker op zak te hebben wanneer je de deur uitgaat, of een paraplu.  Probeer jezelf en anderen maximaal te beschermen met het correcte materiaal.

App
Je kan nu ook de app ‘Coronalert’ downloaden. Dit is een gratis app die helpt om de verspreiding van corona te vertragen. De app kan:

  • Je waarschuwen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • Je adviseren over wat je moet doen om jezelf en andere te beschermen.
  • Andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus.

Dit gaat sneller dan het klassieke contactonderzoek van het contact-center. Bovendien werkt het ook voor contacten die je niet persoonlijk kent.


Contactinformatie