Van Fruithofke tot Voedselbos

22
jan
2024
De Nationale Boomgaardenstichting (NBS) zoekt, in samenwerking met de Nationale Loterij 300 ambassadeurs in Vlaanderen die zich willen inzetten voor meer fruitbomen en -struiken in onze leefomgeving. Enthousiast over dit project? Geef je dan op als ambassadeur en ga voor een gezondere en groenere buurt.
 

Word ambassadeur 

Als ambassadeur ontvang je van NBS een gratis startpakket met 2 fruitbomen en 6 bessen- en frambozenstruiken. Je krijgt ook een brochure met informatie over de doelstellingen, de teelt en de verwachte resultaten van het project.
 
Ambassadeurs engageren zich om in hun buurt mensen te stimuleren om ook meer vruchtdragende bomen en struiken aan te planten, zodat ze samen een grote diversiteit aan fruitsoorten en -variëteiten kunnen planten en oogsten. Het telen en verzorgen van de bomen en struiken gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier. De uitwisseling van ervaringen, maar eventueel ook van een deel van de oogst bevordert de sociale contacten in de buurt.
 

De eigen, lokale teelt van gezonde vruchten maakt de deelnemers bewust van het belang van vruchtbomen en hun positieve invloed op het klimaat, de biodiversiteit en de onmiddellijke leefomgeving.

Interesse?

Tuin- en fruitliefhebbers kunnen zich aanmelden voor het project via info@boomgaardenstichting.be
en dit ten laatste op 29 februari.

De ambassadeurs krijgen naast het starterspakket ook de nodige ondersteuning voor de verdere verspreiding van het project in hun buurt. Op www.boomgaardenstichting.be zal er onder de rubriek ‘Van fruithofke tot voedselbos’ regelmatig info verspreid worden over de ecologische teelt van fruit in de tuin. Op een platform voor de deelnemers worden vragen beantwoord en ervaringen gedeeld.


Contactinformatie