Vogelgriep

3
sep
2021
Er is vogelgriep vastgesteld op een kwekerij in Menen. Een deel van Dadizele bevindt zich binnen de bewakingszone van 10 kilometer. Het gaat vooral om de zone Kasteelstraat/Kortrijksestraat/Millesteenstraat. De exacte zone vind je hier. 
 
Er gelden verschillende maatregelen voor wie in de beschermings- en de bewakingszone woont.
 
De beknopte maatregelen voor de bewakingszone zijn de volgende
  • Je maakt een inventaris op van al het pluimvee en andere vogels en bezorgt deze binnen 72 uur aan het gemeentebestuur. De inventaris vind je hier. Je stuurt die via mail naar info@moorslede.be of steekt die in de bus van het gemeentehuis (Marktplaats 1 in Moorslede) of de bus van het infokantoor voor Toerisme (Plaats 6 in Dadizele, kant van de Remi Dewittestraat, naast de bus van BPost).
  • Verplaatsingen van pluimvee, vogels en broedeieren binnen het toezichtsgebied zijn verboden. Dit verbod geldt niet voor doorvoer door het toezichtsgebied over de autowegen of per spoor zonder dat er gelost of halt gehouden wordt.
  • Alle verzamelingen, zoals beurzen, markten, tentoonstellingen en prijskampen, van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels zijn verboden.

Voor professionele houders zijn er strengere maatregelen. 

Alle info vind je op de website van het FAVV.


Contactinformatie