Vogelgriep

24
jan
2023
Er is vogelgriep vastgesteld op een kwekerij in Wervik. Een groot deel van onze gemeente bevindt zich in het bewakingsgebied van 10 km.
 
Wie binnen het bewakingsgebied van 10 kilometer woont, moet maatregelen opvolgen. Het toezichtsgebied omvat volledig Dadizele, Slyps en een groot deel van Moorslede.
 
 
De beknopte maatrelegen zijn de volgende:
  • Je maakt een inventaris op van al het pluimvee en andere vogels en bezorgt deze binnen 72 uur aan het gemeentebestuur. De inventaris vind je hier. Je stuurt die via mail naar info@moorslede.be of steekt die in de bus van het gemeentehuis (Marktplaats 1 in Moorslede) of de bus van het infokantoor voor Toerisme (Plaats 6 in Dadizele, kant van de Remi Dewittestraat, naast de bus van BPost).
  • Verplaatsingen van pluimvee, vogels en broedeieren binnen het toezichtsgebied zijn verboden. Dit verbod geldt niet voor doorvoer door het toezichtsgebied over de autowegen of per spoor zonder dat er gelost of halt gehouden wordt.
  • Alle verzamelingen, zoals beurzen, markten, tentoonstellingen en prijskampen, van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels zijn verboden.

Voor professionele houders zijn er strengere maatregelen. 

Alle info vind je op de website van het FAVV.


Contactinformatie