Wie zijn we

De Speelpleinwerking is een vakantie-initiatief dat zich richt tot kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar. De organisatie van de Speelpleinwerking is in handen van Jeugddienst Moorslede. 

De basisfunctie van de Speelpleinwerking is 'SPELEN'. Er hoeft op het speelplein niet gespeeld te worden om er iets op te steken of om bepaalde inzichten te verwerven. In essentie gaat het om spelen zonder meer; het 'spelen om te spelen'. op het speelplein is spelen geen middel om een extern doel te bereiken, maar een doel op zich. 

De Speelpleinwerking brengt deze speelfunctie in de praktijk door dagelijks werk te maken van optimale speelkansen voor alle kinderen. De Speelpleinwerking creëert daarvoor een prikkelende omgeving die kinderen uitnodigt om te spelen. Een omgeving waar de aanleiding tot spelen komt van de interactie tussen de kinderen zelf, de begeleiders, het spelmateriaal en de speelinfrastructuur (zowel binnen als buiten). De Speelpleinwerking probeert (binnen de mogelijkheden) deze vier elementen en de interactie ertussen verder uit te bouwen, met als doel een werking uit te bouwen met een avontuurlijk en geborgen karakter, gericht op speelplezier en optimale belevingskansen.


Contactinformatie

 • Jeugddienst

  Jeugdcentrum De 4Link

  Iepersestraat 52 bus G
  8890 Moorslede

  Openingsuren

  • Vandaag open van 08:30 tot 12:00 (namiddag op afspraak)
  • Morgen open van 08:30 tot 12:00, van 13:00 tot 18:00
  Alle informatie