Woondienst


Intergemeentelijke Woondienst

De Woondienst regio Roeselare is een samenwerkingsverband tussen de gemeente- en ocmw-besturen van Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden.

Ze zijn er voor iedereen met vragen rond wonen en huisvesting: huurders, verhuurders, eigenaars, daklozen,…

Concreet kan je voor volgende zaken terecht bij de woondienst:

Premies: Samen verkennen we welke premies je kunt aanvragen voor de werken die u uitvoert aan uw woning.

Huren en verhuren: Heb je vragen over het verhuren of het huren van een woning? Wij helpen je op weg bij uw vragen over: de verschillende types huurovereenkomsten, de opzegmogelijkheden van een contract, info rond plaatsbeschrijving, huurwaarborg, huurpremie, vermindering onroerende voorheffing, … 

Sociale huisvesting: In uw gemeente zijn verschillende actoren actief die sociale woningen verhuren. Samen gaan we na of jevoldoet aan de inschrijvingsvoorwaarden. We begeleiden je bij het invullen van de nodige inschrijvingsformulieren.

Energie: Samen bekijken we welke energieleverancier het meest interessant is voor uw verbruik en geven uitleg bij jouw afrekening. Een goedkope lening kan aangevraagd worden wanneer je energiebesparende werken uitvoert in de woning.

Woningkwaliteit: Huur of verhuur je een woning en heb je vragen over de kwaliteit van deze woning? Onze technisch adviseur komt ter plaatse om de woning te controleren. Wij informeren jou verder over het conform stellen van de woning.

Het advies is gratis.

De Woodienst is elke werkdag te bereiken op dinsdag van 8.30 tot 12 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 15.00 uur).

Op dinsdag is er zitdag in het Sociaal Huis (enkel op afspraak).

Wie is wie?

 

NaamTel
Peggy Six()peggy.six@roeselare.be

Waar kan je ons bereiken?