Zomerscholen 2022

Zomerscholen… hoe zit dat nu precies?

De zomervakantie komt eraan en de kinderen hebben de vakantieperiode zeker verdiend. Maar misschien is het door 1 of andere reden mogelijk dat uw dochter of zoon zich minder zeker voelt om aan het nieuwe schooljaar te beginnen of kan hij/zij wel wat herhaling gebruiken tijdens de vakantie. Met de zomerscholen willen we hieraan tegemoetkomen door tijdens de zomervakantie een 2-tal weken herhaling van de leerstof van het voorbije schooljaar aan te bieden met een vrijwillige leerkracht. Zo kan uw zoon of dochter het volgende schooljaar vol goede moed en met de nodige kennis van zaken aanvatten!

Voor wie zijn de zomerscholen bedoeld?

De zomerscholen zijn bedoeld voor de kinderen die het lager onderwijs volgden en die tussen het 1ste en het 5de leerjaar zaten tijdens dit schooljaar. Voor de leerlingen van het 6de leerjaar zijn er dit jaar geen zomerscholen voorzien.

Waar en wanneer worden de zomerscholen georganiseerd?

De zomerscholen gaan door in de klaslokalen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in de Roeselaarsestraat 60 in Moorslede.

De zomerscholen bestaan uit 2 herhalingsweken.

De eerste lesweek loopt van maandag 11 juli tot vrijdag 15 juli. De tweede loopt dan van dinsdag 16 augustus tot vrijdag 19 augustus.

De bedoeling van de zomerscholen is dat de kinderen de 2 herhalingsweken volgen (de leerstof uit de tweede week volgt namelijk op de eerste). We geven dan ook de voorkeur aan de kinderen die de 2 weken effectief kunnen volgen.

Het dagschema ziet er als volgt uit:

  • 08.30 tot 09.00 uur:             Welkom (kinderen kunnen tijdens dit halfuur aan school worden afgezet)
  • 09.00 tot 12.00 uur:             Herhalingslessen
  • 12.00 tot 13.00 uur:             Picknick (zelf mee te nemen) + vrij spel
  • 13.00 tot 16.00 uur:             Herhalingslessen
  • 16.00 tot 16.30 uur:             Terug naar huis (kinderen kunnen tijdens dit halfuur aan school worden opgehaald)

Vakantieklasje....wat kost het en hoe inschrijven?

De zomerscholen zijn gratis voor je zoon of dochter

Inschrijven kan via onze gemeentelijke website op volgende pagina: https://www.moorslede.be/inschrijven-zomerscholen-2022

Let wel: dit jaar werkten we met voorinschrijvingen voor de zomerscholen. Dit hield in dat de scholen eerst een selectie van kinderen maakten die de zomerscholen het meest kunnen gebruiken en dat die zich het eerst konden inschrijven. Vanaf nu worden de resterende plaatsen naar alle kinderen opengesteld, maar kan het dus zijn dat bepaalde klassen al volzet zijn.

Wij sturen in ieder geval zo snel mogelijk een bevestiging van inschrijving of een seintje dat de klas al volzet is naar de ouders door!


Contactinformatie