Zwerfkatten

Iedere gemeente is verantwoordelijk om de overlast door zwerfkatten aan te pakken.

Als er bij jou in de buurt verschillende zwerfkatten voor problemen zorgen in de hele buurt, kan je dat best melden aan die milieudienst.

De dienst bezorgt de meldingen aan de vzw Dierenasiel Regio Roeselare die instaat voor de planning, coördinatie en uitvoering van de vangacties van zwerfkatten. De buurt wordt vooraf verwittigd wanneer er een vangactie zal plaatsvinden, zodat eigen huiskatten kunnen binnen gehouden worden of een halsbandje kunnen omgedaan worden. 

Gevangen zwerfkatten worden naar de dierenarts gebracht en gecontroleerd op ziektes. Ze worden ook gesteriliseerd of gecastreerd. Daarna worden ze teruggeplaatst op dezelfde plaats waar ze gevangen zijn. Jonge kittens worden opgenomen in het dierenasiel voor herplaatsing.

Op bepaalde locaties in de gemeente worden voeder- en/of schuilhokjes voor zwerfkatten geplaatst. Op die plaatsen is het enkel toegestaan aan zwerfkatbeheerders om er de katten te voederen.

Wil je zelf ook als vrijwilliger meehelpen aan het zwerfkattenplan binnen onze gemeente? Neem dan contact op met de dienst!

 

 


Contactinformatie