Diftar-recyclage park

Diftar betekent dat er voor bepaalde afvalsoorten op het recyclagepark moet worden betaald. Daarom wordt er gebruik gemaakt van weegbruggen om de juiste hoeveelheid te bepalen. Afval voorkomen is dus de boodschap! Hoe beter je sorteert hoe goedkoper het recyclagepark voor jou zal worden.

Het afval wordt in drie groepen gesplitst: groen, oranje en rood.

  • Het afval van de groene groep is altijd gratis.
  • Voor het afval uit de oranje groep krijgt elk gezin jaarlijks een vrijstelling van 1 000 kg. Breng je meer aan, dan betaal je ervoor. De weegcomputer houdt alles bij zodat je bij elk bezoek weet hoeveel afval je reeds aanbracht.
  • De rode groep omvat enkel het brandbaar grof vuil (perscontainer) en dat afval is vanaf de eerste kg betalend.

KMO’s, zelfstandigen, scholen, verenigingen en organisaties kunnen met hun bedrijfsafval ook op het DIFTAR-park terecht. Zij moeten hiervoor een badge bij de milieudienst of via deze link aanvragen. Na elk bezoek rolt er een rekening uit de betaalzuil. De badge is ook nodig voor tweede verblijvers of voor personen die elders een domicilie hebben.

 

Breng altijd jouw EiD (elektronische identiteitskaart) mee want die geeft je toegang op het nieuwe recyclagepark. Alle bezoeken worden geregistreerd en worden teruggekoppeld aan de woonplaats. Vergeet je kaart dus niet mee te brengen want anders geraak je niet binnen.

 

Enkele tips voor een vlot bezoek

Mirom geeft je via deze link enkele tips voor een vlot bezoek aan het recyclagepark. Er is ook een handig filmpje die je een bezoek aan het recyclagepark toont, klik hier voor het filmpje.

 

Het retributiereglement kan je hier bekijken

Het huishoudelijk reglement kan je hier bekijken.


Contactinformatie