BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan je rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert BE-Alert om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan verschillende adressen en telefoonnummers registreren: bv. tweede verblijfplaats, werkplaats … Zo blijf je steeds op de hoogte.

BE-Alert is operationeel in heel België. Momenteel zijn er meer dan 675 000 adressen geregistreerd. Lokaal bestuur Moorslede is niet aangesloten bij BE-Alert omdat het met info8890 zijn inwoners via sms of e-mail op de hoogte kan brengen bij noodgevallen.

Dit betekent niet dat je niet kan inschrijven op BE-Alert. Inwoners van onze gemeente kunnen immers uiteraard berichten via BE-Alert ontvangen, wanneer de dienst door de gouverneur of een minister wordt geactiveerd.

Inschrijven op BE-Alert kan via www.be-alert.be/nl/schrijf-je

Inschrijven voor info 8890 kan via www.moorslede.be/info8890


Contactinformatie