Control Cruiser

Een dikke duim voor voorbeeldige chauffeurs!

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, ... chauffeurs die onze straten onveiligmaken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser.

Geheugensteuntje
En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken. De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Gratis borden
Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10 000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag.

Moorslede heeft er hiervan ook een aantal ter beschikking. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag.

Wil je graag meewerken aan deze campagne en een bord aanvragen? Dan kan dit via dit inschrijvingsformulier. De eerstvolgende werkdag zal er een bord voor je klaarliggen op de technische dienst. Inschrijven kan tot 30 september 2019 (zo lang de voorraad strekt).

De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober 2019. Zeker tijdens deze periode mag het bord dus opgehangen worden.

Meer informatie op www.beloofd.be of bij onze technische dienst