Met meer dan 200 personen

Alle evenementen die doorgaan in gemeenten of steden die onder de politiezones RIHO, Arro Ieper, Tielt en Bredene-De Haan vallen, kunnen via het evenementenprogramma RIHO-SEAS gemeld worden. Ook evenementen die in verschillende van deze gemeenten of steden doorgaan, zoals wielerwedstrijden, kunnen ineens bij alle betrokken gemeente- of stadsbesturen geregistreerd worden. Evenementen kunnen niet langer op een andere manier worden gemeld.

Bij het ingeven van jaarlijkse evenementen hoef je de volledige aanvraag maar één keer te doorlopen. Het volgende jaar kan de aanvraag van het voorgaande jaar opgevraagd worden en aangepast met correcte gegevens (bijvoorbeeld datum, uren, parcours …).

Bij het organiseren van een evenement is het van groot belang dat de hulpdiensten op de hoogte zijn van een aantal zaken om gepast en snel te kunnen ingrijpen in geval van een incident.

Gelieve tijdig de juiste documenten aan te vragen aan het gemeentebestuur of jouw evenement online te registreren in RIHO-SEAS.

Melding evenement in RIHO-SEAS

De online aanvraag moet minimum 12 weken vóór aanvang van het evenement ingevuld worden.

Bij de ‘online aanvraag’ hoort de bundel Reglementen en richtlijnen voor organisatoren met regelgeving, richtlijnen en interessante tips om een evenement veilig te laten verlopen.

Opdat jouw medewerkers eveneens goed op de hoogte zouden zijn betreffende de veiligheid op jouw evenement, stel je best een veiligheidsbriefing op met een aantal aandachtspunten.

Als de hulpdiensten en de dienst Noodplanning beslissen dat een risico verbonden is aan het evenement, wordt een noodplanningszone of een BNIP opgesteld. Dit zijn afspraken tussen alle veiligheidsdiensten over de manier van optreden bij een grootschalig incident.

Let op: je melding indienen wil niet automatisch zeggen dat je activiteit werd goedgekeurd door het gemeentebestuur.

Na het indienen moet je evenement nog een gans proces doorlopen. Pas na goedkeuring krijg je de nodige vergunningen/toelatingen toegestuurd.

Hoe melden?

Je vindt hieronder 2 beknopte handleidingen voor de registratie in RIHO-SEAS:

Opgelet: Niet vergeten om de plannen van de parcours van jouw evenementen toe te voegen als bijlage in RIHO-SEAS.

Tip: je mag altijd nog jouw brief met jouw aanvraag toevoegen als bijlage bij het ingeven van jouw evenement.

Aanmelden bij RIHO-SEAS: https://vcs01.politiezoneriho.be/maxiformulier/

Handleiding van RIHO-SEAS kan je hier openen.

Wie hulp nodig heeft bij het online invullen van de documenten, kan ook steeds na afspraak terecht bij de preventieadviseur van de gemeente Moorslede, Marieke Gruwez (051 77 70 06 of preventie@moorslede.be)


Contactinformatie