Pamperbank voor volwassenen

pampers volwassenenDe pamperbank is een sociaal, ecologisch en economisch initiatief, waarbij het dienstencentrum incontinentiemateriaal zoals pamperbroekjes, verbanden, matrasbeschermers (al dan niet herwasbaar), enz., ... inzamelt en herverdeelt aan personen met incontinentieproblemen.

Heb je wegens een rusthuisopname, overlijden of andere reden ongebruikt incontinentiemateriaal liggen dat je niet meer kan gebruiken? Breng het dan binnen in het dienstencentrum of het Woon- en zorgcentrum Maria's Rustoord in Dadizele. Zij zorgen voor de herverdeling.

Voorwaarden

Volgende personen hebben recht op het incontinentiemateriaal:

  • Personen die recht hebben op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming.
  • Personen die zich in een behartenswaardige situatie bevinden en dit op vraag van sociale diensten (OCMW, ziekenhuis, enz...)

Procedure

Je kan het incontinentiemateriaal binnenbrengen:

  • In het lokaal dienstencentrum Patria te Moorslede: iedere werkdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Je kan je materiaal gooien in de witte box in de hal van het dienstencentrum (naast de ingang van de cafetaria)
  • In het woon- en zorgcentrum Maria's Rustoord te Dadizele: tijdens de openingsuren van de cafetaria. De box bevindt zich in de cafetaria.

Bedrag

Per pakket van 10 stuks wordt een bijdrage gevraagd van € 1,50 of € 2,00 per pakket, afhankelijk van het type
incontinentiemateriaal.