Sociale woningen

Het OCMW van Moorslede kreeg eind december 2012 van Vlaams Minister van Wonen de formele toezegging voor subsidies voor de bouw van 8 woongelegenheden op de hoek van de Breulstraat/Vier Seizoenenstraat in Moorslede.

Het project, dat reeds in 2008 werd ingediend door de vroegere meerderheid, is uiteindelijk kunnen gerealiseerd worden.

Via wedstrijdformule werd een opdracht uitgeschreven om 6 tot 8 sociale wooneenheden op de hoek Breulstraat-Vier Seizoenenstraat op te richten. Er werden 4 ontwerpen ingediend en het ontwerp van het architectenburo 3 architecten uit Roeselare kwam als winnaar uit de bus.  Er werden 5 wooneenheden kant Breulstraat en 3 eenheden kant Vier Seizoenenstraat gerealiseerd. Er is een mix van eenheden met 1, 2 of 3 slaapkamers. De woningen met 1 slaapkamer zijn tevens volledig rolstoeltoegankelijk. In totaal kunnen een 20-tal personen daar verblijven.  Het totale project werd geraamd op ruim 1 miljoen euro en werd voor 65% betoelaagd en 100% voor sloop en aanleg van openbaar domein. 

Het OCMW heeft een reglement opgesteld dat de toekenningsvoorwaarden heeft bepaald voor de nieuwe potentiële huurders.

Sociale woningen Marktstraat 2

Het OCMW bouwt 3 sociale woonheden gelegen Marktstraat 2. De ingebruikname wordt voorzien in november 2019. Het betreft een woning type 2/4 op het gelijkvloers (2 slaapkamers) en 2 wooneenheden met 1 slaapkamer op het eerste verdiep.  Alle  voorwaarden vind je terug bij het huishoudelijk reglement –deel 1

Hoe aanvragen?

Elke dinsdagvoormiddag bij de woondienst of in de namiddag op afspraak. Lien Leroy - 0493 85 77 37

woondienstregio@roeselare.be

 


Contactinformatie