Stappenclash 2020

Banner stappenclash

Stap Moorslede in mei mee naar de overwinning

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!

Ook in coronatijden blijft bewegen belangrijk. Hou uiteraard rekening met de maatregelen: beweeg thuis of in je buurt en doe het alleen, met je gezinsleden of met een vriend.

Actie!

In mei 2020 neemt Moorslede het op tegen 14 andere gemeenten in Midden-West-Vlaanderen: Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Wingene. De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in verhouding tot zijn totaal aantal inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint een fietstrapper om te installeren aan een zitbank en ontvangt de wisselbeker.

Elke deelnemer wint

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel.

En valt er ook echt iets te winnen?

Natuurlijk!
Iedere week voorzien we een weekprijs. Deze wordt verloot tussen alle deelnemers van de groep 'Moorslede' die tijdens die week actief hun stappen hebben doorgegeven.
Op het einde van de stappenclash wacht dan de hoofdprijs. Iedereen die tijdens de hele stappenclash zijn of haar stappen hebben doorgegeven komt hiervoor in aanmerking.

Iedereen kan trouwens winnen! De enige vereiste is dat je je stappen hebt ingegeven op de website www.10000stappen.be of via de app '10.000 stappen'. De prijzen worden willekeurig verloot en gaan dus niet automatisch naar de persoon die de meeste stappen heeft ingegeven.

Stap je Moorslede mee naar de overwinning? 

Nam je vorig jaar al deel? Dan hoef je enkel je gezette stappen te registreren in mei op www.10000stappen.be of via de app '10.000 stappen'. 

Is het je eerste deelname?

  • Registreer je gratis op www.10000stappen.be of via de app.
  • Sluit je aan bij de groep 'Moorslede'. 
  • Geef elke dag in mei je stappen in.

Om ervoor te zorgen dat jullie iedere dag jullie 10.000 stappen op een leuke manier kunnen zetten, voorzien we 2 uitgepijlde wandelingen van ongeveer 7 kilometer (= 10.000 stappen): 1 in Moorslede en 1 in Dadizele. De wandeling in Moorslede start en eindigt aan het Sociaal Huis, Marktplaats 18a. Die in Dadizele start en eindigt aan GC Den Ommeganck, Ridder-Janlaan 3.

Volg deze pijltjes Pijl

 

Elke stap telt